Serres-politismos.gr

Ημερολόγιο Πόλεως - Σέρρες

 Μουσική - Θέατρο - Κινηματογράφος - Εκθέσεις - Μηχανοκίνητος Αθλητισμός - κ.α. 


«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» Ένας θεσμός για τα άτομα με αναπηρία

«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»

Ένας θεσμός για τα άτομα με αναπηρία

FOTINES MERES Α

 

 

Δηλώσεις Δήμαρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες ο Δήμος Σερρών διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με τον τίτλο Φωτεινές ημέρες, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί συλλογικό καθήκον. Η ευθύνη για να πράξουμε το καθήκον μας είναι και συλλογική και ατομική.

Η διασφάλιση ωστόσο, της ισότιμης συμμετοχής των συνανθρώπων μας με αναπηρίες στην κοινωνική ζωή προϋποθέτει την αλλαγή συμπεριφοράς μας και της στάσης μας στη ζωή.

Χρέος όλων μας είναι να υπερβούμε τον ατομισμό και να αναδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ως κυρίαρχη αξία.

Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά και να διακριθούν στον κοινωνικό στίβο, εάν υπάρχει το ενδιαφέρον από την Πολιτεία, την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Γιατί κριτήριο μιας κοινωνίας δεν είναι μόνο η δύναμή της, αλλά και ο τρόπος που αξιοποιεί τις διαφορετικές δυνατότητες των μελών της.

Η δημοτική αρχή, με σεβασμό και συνέπεια, αποδέχεται και στηρίζει κάθε σχετική πρόταση ατόμων και φορέων που κάνει πράξη τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.

Ο Δήμος μας βρίσκεται πάντα δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης.

Μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί για το καλύτερο.

Θα ήταν παράλειψη να μην επισημανθεί η στήριξη φορέων και των δυνάμεων της σερραϊκής κοινωνίας, στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους στη διοργάνωση των ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

1-12-15 FOTINES MERES

 

Δηλώσεις Αντιδήμαρχου Σερρών κ. Σταυρούλας Αγιαννίδου

Στις 3 του Δεκέμβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του τόπου μας, διοργανώνει κάθε έτος τις «Φωτεινές Μέρες».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που διαρκεί δύο ημέρες (2 και 3 Δεκεμβρίου) και είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Στους συνανθρώπους που συναντούμε καθημερινά, που ζούμε μαζί τους.

Στόχος μας είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς να εκφράσουν δημόσια τα έργα τους και τον συναισθηματισμό τους, τη φαντασία και τις ειδικές τους ικανότητες.

Να γίνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, να παραμερίζονται οι προκαταλήψεις και οι αποκλεισμοί, να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ολόκληρος ο κόσμος να κάνει ένα βήμα πολιτισμού μπροστά.

Να ανοίγονται με άλλα λόγια «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» σκέψης, αγάπης και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας αδιακρίτως σωματικών ή άλλων προβλημάτων. Και να μας φέρνουν οι φωτεινές αυτές ημέρες, αλληλέγγυους προς τον ίδιο ευγενή σκοπό υπηρέτησης των Α.Μ.Ε.Α. 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ      

30 Νοεμβρίου 2015 -2 Δεκεμβρίου 2015

  9:00 -14:00 & 17:00- 21:00

Έκθεση των Δημιουργιών των παιδιών από τα ειδικά σχολεία και τους Συλλόγους (χειροτεχνίες, χαλιά, ζωγραφική, κεριά κλπ) στο χώρο του ΦΟΥΑΓΙΕ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ.

Μια μέρα στην ΠΝΟΗ – Έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου Διημέρευσης “ΝΕΑ ΠΝΟΗ “

Τετάρτη  2 Δεκεμβρίου 2015

    18:00-20:00

Ομιλία με θέμα: Διαχρονική πορεία των ηπατιτίδων “Α+Ε”  με ομιλητή τον Γαστρεντερολόγο Φραντζή  Χατζηχρήστου  στην αίθουσα των  «ΑΣΤΕΡΙΩΝ».

Ομιλία με θέμα: Προβλήματα που προκύπτουν στην ενήλικη ζωή των ΑΜΕΑ στην διαβίωση και την εργασιακή αποκατάσταση ομιλήτρια την κ Νικολάρα  Ροδόπη  στην αίθουσα των  «ΑΣΤΕΡΙΩΝ».

Από το ΣΎΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν ΣΕΡΡΩΝ      

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

   9:30 –10:30

   Πρόγραμμα ψυχαγωγίας  με την ανιματέρ Φιφριρούλα.

  10:30 – 12:30

“Μπορώ Αγωνίζομαι Νικώ” Αθλητικές δραστηριότητες σε διοργάνωση του Συλλόγου ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΑΜΕΑ

  10:30 – 12:30

Τα παιδιά των Ειδικών σχολείων κατασκευάζουν τα δικά τους γλυκά σε συνεργασία με το Σωματείο Ζαχαροπλαστών & Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών στο μαγειρείο του ΕΕΕΕΚ Σερρών.

2-3 Δεκεμβρίου 2015

Χώροι : «ΑΣΤΕΡΙΑ» – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

ΕΕΕΕΚ ΣΕΡΡΩΝ

 

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΏΝ – ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

 

Σε συνεργασία

ΚΑΑΜΕΑ ΣΕΡΡΩΝ – Α’ ΒΑΘΜΙΑ & Β’ ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ –ΚΕΔΔΥ -ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΕ – ΕΕΕΕΚ ΣΕΡΡΩΝ – ΚΔΑΠ-ΜΕΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν.ΣΕΡΡΩΝ

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.

social network social network social network