Serres-politismos.gr

Ημερολόγιο Πόλεως - Σέρρες

 Μουσική - Θέατρο - Κινηματογράφος - Εκθέσεις - Μηχανοκίνητος Αθλητισμός - κ.α. 


Σεμιναρια Πανεπιστημιαδας

Στα πλαίσια της 11ης Πανεπιστημιάδας, θα πραγματοποιηθούν σειρά σχετικών σεμιναρίων.

Αναλυτικότερα:

Σεμινάριο-Παράσταση: Τετάρτη 3 Ιουνίου Ώρα: 19.00΄μ.μ.

κ. Χρυσή Γιάντσιου-Watrinet. (Συγγραφέας- Ερευνήτρια του Δωρικού θεάτρου) Σεμινάριο με τίτλο: «ο αρχαίος ελληνικός μίμος ή το Δωρικό θέατρο»  (ανοιχτό)XRYSH_GIANTSIOU Διάλεξη  για τον Αρχαίο Ελληνικό Μίμο (με προβολή διαφανειών)  διάρκειας: 20΄

Το σεμινάριο με τίτλο: «ο αρχαίος ελληνικός μίμος ή το Δωρικό θέατρο», στοχεύει στο να παρουσιάσει τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του θεατρικού είδους τις διαφορές και τις ομοιότητες με τα κλασσικά είδη του αρχαίου θεάτρου καθώς και τους λόγους που το οδήγησαν στην αφάνεια. Εκτός από την εκπαιδευτική διάσταση, αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον και αποτελεί συνάμα πρόκληση, είναι ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως  θα επιχειρηθεί θεατρική αναπαράσταση σε κείμενο που ανήκει στο είδος του Δωρικού Θεάτρου.

Αναπαράσταση του αστικού Μίμου του Θεόκριτου : « Η Φαρμακεύτρια» διάρκειας: 40΄ Ηθοποιός: Βάσσια Βασιλείου Φωνή Δέλφη: Γρηγόρης Βαλτινός Σκηνοθεσία: Βάσσια Βασιλείου

Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης Φώτα/ήχος: Γιάννης Τσούκας

Μάσκες: Δημήτρης Λαπούσης

Μακιγιάζ: Ελισσάβετ Πέτρου

Φωτογραφία: Ελλη Σασαγιάννη/ Thierry Watrinet

Έρευνα/επιμέλεια/ μετάφραση: Γιάντσιου Χρυσή

 

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Ιουνίου Ώρα: 18.00΄μ.μ. κ. Ηλία Λόη (σκηνογράφος/ενδυματολόγος) 2 τρίωρα εργαστήρια σκηνογραφίας (ανοιχτό)iliaslois Τίτλος: «SCENOGRAPHER WORKSHOP» Σκοπός του scenographer workshop είναι να επικεντρωθεί στη δημιουργία του σκηνικού-εικαστικού χώρου στη σκηνή του θεάτρου δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις στον μαθητή ώστε να αναλύσει το κείμενο και τους χαρακτήρες που δρουν σε αυτό, να περάσει στη σύλληψη της ιδέας και στο σχεδιασμό της. Έτσι ο μαθητής του scenographer workshop θα γνωρίσει την σκηνογραφία μέσα από την πρακτική. Το workshop αυτό θα ασχοληθεί με ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο του Μπρέχτ.

 

 

 

Δευτέρα 8  Ιουνίου Ώρα: 18.00΄μ.μ. κ. Αννέτα Παπαθανασίου (Ηθοποιός – σκηνοθέτης) τρίωρο Θεατρικό εργαστήρι  – Θεατροπαιχνίδια  (κλειστό έως 24 άτομα )ANNETA_PAPATHANASIOU Τεχνικές και ασκήσεις Θεατρικού Παιχνιδιού, παντομίμα και αυτοσχεδιασμοί, Οι ασκήσεις, τα παιχνίδια φαντασίας, η παντομίμα και οι αυτοσχεδιασμοί λειτουργούν ως μέσον έκφρασης και αυτογνωσίας. Το εργαστήρι προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των συμμετεχόντων, βοηθάει στην ανάπτυξη της φαντασίας και της έκφρασης και δίνει τα απαραίτητα εφόδια για όσους ενδιαφέρονται να  οργανώσουν θεατρικές δραστηριότητες με παιδιά. Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φορούν άνετα ρούχα και να είναι έτοιμοι να λάβουν ενεργό μέρος στην διαδικασία και να διασκεδάσουν.

 

 

Τρίτη 9  Ιουνίου Ώρα: 18.00΄μ.μ. κ. Βασιλική Δαλίσκα (Ηθοποιός) τρίωρο Θεατρικό εργαστήρι (ανοιχτό) Τίτλος: «Σώμα και ήχος. Η αρχή μιας ιστορίας»ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΛΙΣΚΑ Μια σειρά σωματικών και ηχητικών ασκήσεων για την εξερεύνηση της θεατρικής σωματικής έκφρασης και παραγωγής φυσικών ήχων. Θα παρατηρήσουμε την αλληλοεπιρροή σώματος και φωνής, τις διαφορετικές δυναμικές και αποχρώσεις τους, την σχέση και αλληλεπίδραση τους με άλλα σώματα και με τον χώρο στον οποίο κινούνται. Στόχος μας να οδηγηθούμε, με αυτοσχεδιαστική διάθεση και όπλο μας την φαντασία, στην δημιουργία εικόνων που θα χρησιμοποιήσουμε ως αφετηρία για την αφήγηση μιας ιστορίας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετο ρουχισμό και παπούτσια.

 

Τετάρτη 10 Ιουνίου Ώρα: 18.00΄μ.μ. κ. Ιουλία Λοζάντσεβα (Μουσικοπαιδαγωγός, καθηγήτρια φωνητικής) τρίωρο Σεμινάριο Φωνητικής Τέχνης (κλειστό έως 40 άτομα) Τίτλος Σεμιναρίου: «Εισαγωγή και Εφαρμογή της Φωνητικής Τέχνης»BioJulia Στο πρώτο, θεωρητικό μέρος το σεμινάριο αποσκοπεί στην εισαγωγή στη Φωνητική τέχνη και τις εφαρμογές της στην ομιλία, στο παραδοσιακό, κλασικό και έντεχνο τραγούδι. Στο δεύτερο, πρακτικό μέρος θα γίνουν ασκήσεις και θα δοθούν σύντομες θεωρητικές και πρακτικές κατευθύνσεις. Όποιοι από τους συμμετέχοντες  θέλουν μπορούν να στείλουν ένα μουσικό κομμάτι (canto και συνοδεία πιάνου) στο lozanchevajuli@gmail.com, μέχρι 30 Μαϊου 2015.

 

Παρασκευή 12 Ιουνίου  Ώρα: 18.30΄μ.μ. Θεατρικό εργαστήρι για τους μικρούς φίλους της Πανεπιστημιάδας ηλικίας 8 – 12 χρονών από την ομάδα της Κύπρου (ανοιχτό) διάρκειας : 90΄ Θέμα: Παραγωγή Παραμυθιού και τη δραματοποίησή τους μέσα από διαδραστικές και θεατρικές δραστηριότητες. Τίτλος: «Δυο φορές και δυο καιρούς…» Βάζουμε πρώτα λίγη φαντασία, την πασπαλίζουμε με αρκετή χρυσόσκονη και αφού δέσει το μίγμα μας προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού μαγεία! Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε στο μίγμα μία κουταλιά «απομάκρυνση», 3 κουταλιές «παράβαση», και 2 φακελάκια «προδοσία».  Με βάση τη γευστική σας προτίμηση, η συνταγή τροποποιείται ανάλογα.  Αλατοπιπερώνουμε με το άγνωστο υλικό και γαρνίρουμε με την τρέλα παιδιών κάθε ηλικίας. Ψήνουμε στο ζεστό ηφαίστειο για 5 αιώνες και… έζησαν αυτοί δυο φορές καλά και εμείς δυο φορές καλύτερα! Απαραίτητος ο κατάλληλος ρουχισμός για σωματική άσκηση

Για εγγραφή στα Σεμινάρια της Πανεπιστημιάδας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα : 2321054585 & 2321054268 (ώρες γραφείου)

Σεμιναρια Πανεπιστημιαδας

Διοργανωση

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.

social network social network social network