Serres-politismos.gr

Ημερολόγιο Πόλεως - Σέρρες

 Μουσική - Θέατρο - Κινηματογράφος - Εκθέσεις - Μηχανοκίνητος Αθλητισμός - κ.α. 


Το Γελιο του Παιδιου – Το μελλον του κοσμου, 13η καλλιτεχνικη παιδικη συναντηση

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καπετάν Μητρούσης» σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών θα διοργανώσει από την 22η  ως και την 28η Ιουνίου 2015, την δέκατη τρίτη καλλιτεχνική   παιδική συνάντηση

« Το Γέλιο του Παιδιού – Το μέλλον του κόσμου».

Το Γελιο του Παιδιου – Το μελλον του κοσμου, 13η καλλιτεχνικη  παιδικη συναντηση

Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων, γιατί η ομάδα στόχος της δράσης είναι τα παιδιά. Φιλοξενούνται ελληνικές και ξένες καλλιτεχνικές αποστολές οι οποίες προσφέρουν μοναδικό θέαμα & συγκίνηση σ’ όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Εμείς προσπαθούμε με τα μέσα που διαθέτουμε, να κρατούμε σε εγρήγορση τη νεολαία μας με τη συμμετοχή της σε ποικίλα πολιτιστικά , αθλητικά και λοιπά γεγονότα, με την πεποίθηση πως τονώνουμε την κίνηση στην περιοχή μας, προσφέρουμε στους ξένους συμμετέχοντες την ελληνική φιλοξενία συμβάλλοντας έτσι στην γενικότερη ανάπτυξη που μπορεί αυτός ο παγκόσμιος δίαυλος συνεργασίας να προσφέρει.Γνωρίζοντας τη γενικότερη δύσκολη οικονομική συγκυρία, φροντίζουμε με τις δράσεις που πραγματοποιούμε να τονώνουμε την επισκεψιμότητα στην περιοχή, ώστε να εξασφαλίσουμε και την αντίστοιχη κίνηση   για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας.

Θερμή παράκλησή μας είναι ,να δείτε με συμπάθεια την προσπάθειά μας αυτή και να μας κάνετε την τιμή να συμμετέχετε στην κατάρτιση του προγράμματος δράσης ιδιαίτερα επειδή φέτος είναι επετειακή χρονιά για το νομό Σερρών και θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Επίσης οι φιλοξενούμενες αποστολές έχουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το θέαμα που πρόκειται να παρουσιάσουν θα είναι μοναδικό .

 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει την ονομασία : «Το γέλιο του παιδιού – το μέλλον του κόσμου» και πρόκειται να πραγματοποιηθεί για δωδέκατη συνεχόμενη φορά .

Για το 2015 πρόκειται να φιλοξενήσει 120 άτομα, από τις 22 ως τις 28 Ιουνίου 2015.

Ξεκίνησε σαν ιδέα όταν αποφασίσαμε να θεσπίσουμε μια γιορτή για τα παιδιά μας με τη λήξη της σχολικής χρονιάς , με αφορμή τον ερχομό του καλοκαιριού με διάθεση να φέρουμε σε επαφή κόσμο από διαφορετικά μέρη της γης. Πιστεύουμε πως όταν φροντίζουμε τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές και έχουμε χαρούμενα κι ευτυχισμένα παιδιά, τότε θα έχουμε και υγιείς ενήλικες πολίτες και αυτός ο κόσμος θα έχει εξασφαλισμένο μέλλον και συνέχεια.

Καλλιεργούμε την ιδέα της αδερφοσύνης, της αγάπης και της συμφιλίωσης, της ειρήνης και της ευημερίας, της ελπίδας και του ονείρου.

Αγνές μικρές ψυχές συναντώνται και αφήνουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους να ξεχειλίσουν. Κάνουν καινούργιες φιλίες, ζουν ένα πενθήμερο ξέγνοιαστο, δημιουργικό, διαφορετικό.

Βλέπουν πως δεν διαφοροποιούνται από άλλα παιδιά στην ηλικία τους, βλέπουν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι μεταξύ τους, έχουν κοινά όνειρα, κοινές ασχολίες, κοινά ενδιαφέροντα.

Ανταλλάσσουν απόψεις, καταπολεμούν οποιοδήποτε αίσθημα ξενοφοβίας και ρατσισμού, νοιώθουν τη χαρά της δημιουργίας, νοιώθουν πληρότητα που η ενασχόληση τους με τον πολιτισμό, γίνεται μια γέφυρα που φέρνει στον τόπο τους παιδιά και νέους από παντού.

ΣΤΟΧΟΙ

 • Φέρνει σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης
 • Καταπολεμά την ξενοφοβία και το ρατσισμό
 • Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα από ένα λιγότερο προνομιακό περιβάλλον να απολαύσουν πολιτιστικά γεγονότα με ξεχωριστή εικόνα.
 • Διδάσκει τον εθελοντισμό και την προσφορά
 • Ωθεί τους νέους να συμμετάσχουν σε σωματεία και να γίνουν σιγά – σιγά ενεργοί πολίτες
 • Μαθαίνει τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και το σεβασμό στις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των λαών
 • Δημιουργεί καινούργια δίκτυα συνεργασίας με πολλές εκδηλώσεις και γεγονότα
 • Κρατά σε εγρήγορση τη νεολαία με την προετοιμασία και την υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων
 • Επιδρά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών μέσα από τη διαδικασία της συμμετοχής, της φιλοξενίας, της παρουσίασης εργασιών, της δημιουργίας σχέσεων
 • Συμβάλλει θετικά στην κοινωνικοποίηση των ατόμων
 • Προωθεί την συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα

 

 

 

 

 

 

 

·

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.

social network social network social network