Serres-politismos.gr

Ημερολόγιο Πόλεως - Σέρρες

 Μουσική - Θέατρο - Κινηματογράφος - Εκθέσεις - Μηχανοκίνητος Αθλητισμός - κ.α. 


ECO FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ECO FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ

Προύσσης 69 Σέρρες
5-6-7-8 Ιουνίου 2016.

1-6-16 eco festival

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

« Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΟ»

 

Με θέμα την έναρξη του οικολογικού θεσμού «ECO FESTIVAL» που διοργανώνεται από το Δήμο Σερρών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Μπιτζίδου – Σαρακενίδου  Σοφία, ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Σερρών κ Στεργίου Νικόλαος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος.

Κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη την 5η Ιουνίου γιορτάζεται με δράσεις η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σκοπό την υπενθύμιση ότι η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Όταν μιλούμε για το περιβάλλον μιλούμε για την ποιότητα της ζωής, για την ίδια τη ζωή.

Για το λόγο αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνουν εκδηλώσεις προκειμένου να εκφράσουν και να δημοσιοποιήσουν την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Σερρών στην πολυσήμαντη έννοια του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή, τόνισε ο κ. Αγγελίδης από το 2011 μέχρι τώρα απέδειξε ότι την προτεραιότητα της στο περιβάλλον την κάνει πράξη με έργα, παρεμβάσεις και δράσεις που στόχο έχουν έναν καθαρό και πράσινο Δήμο. Εξάλλου γιά την περιβαλλοντική του επίδοση ο Δήμος Σερρών τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σερρών πραγματοποίησε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρησιμοποίησε ήπιες μορφές ενέργειας σε δημοτικά κτίρια όπως στα Δημοτικά σχολεία 5ο και 20ο , στο κλειστό Γυμναστήριο, στο κολυμβητήριο, στο Δημαρχείο, και τοποθέτησε φωτοβολταϊκά στις στέγες 32 σχολικών κτιρίων. Υλοποιεί τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και άλλες αναπλάσεις, όπως πεζοδρομήσεις.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθαρό περιβάλλον, αποκατέστησε 3 ΧΑΔΑ (Κωνσταντινάτου, Προβατά, Άνω Βροντού), προμηθεύτηκε 2 απορριμματοφόρα, 400 κάδους ανακύκλωσης, 150 κάδους κομποστοποίησης, 150 κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων, ενώ παρέδωσε 150 μικρούς κάδους απορριμμάτων σε 150 μονοκατοικίες, με στόχο την εξαφάνιση των κάδων απορριμμάτων από τους δρόμους.  Λειτουργεί το πρώτο άτυπο πράσινο σημείο. Αποφασίσθηκε επίσης η προμήθεια ακόμη 300 μικρών κάδων που θα διανεμηθούν σε μονοκατοικίες και η αγορά πέντε απορριμματοφόρων.

Θεσμοθέτησε και υλοποιείται  με μεγάλη επιτυχία ο οικολογικός θεσμός «ECO FESTIVAL».

 

Τέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη την Αντιδήμαρχο κ. Μπιτζίδου Σοφία που είναι η ψυχή του θεσμού, όπως επίσης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν, στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, εθελοντές κλπ.

Τον λόγο έλαβε η κ. Σοφία Μπιτζίδου η οποία αναφέρθηκε στα παρακάτω;

«Το ECO FESTIVAL τελεί υπό τις Αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το οικολογικό φεστιβάλ του Δήμου Σερρών (συμμετέχουν όλες οι δομές και οι επιχειρήσεις του Δήμου Σερρών) πρωταγωνιστεί με την συμμετοχή 60 περίπου φορέων που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα.  Με γνώμονα την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών κατά την διάρκεια  των τετραήμερων εκδηλώσεων, το Εco Festival ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με δράσεις όπως πικ – νικ στην φύση, εθελοντικός καθαρισμός του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά και ποδηλατοδρομία.

Από τις 6 μέχρι και 8 Ιουνίου θα γίνουν προγραμματισμένες επισκέψεις το πρωί  από σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το απόγευμα θα υλοποιηθούν δράσεις και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Να  ευχαριστήσουμε θερμά για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια  τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων, τους  δασκάλους και καθηγητές που πρωτοστατούν σε περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την καλλιέργεια οικολογικής παιδείας  των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών. Με την συνδρομή τους θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό διαδραστικό οικολογικό φεστιβάλ σε όλη την  Ελλάδα το οποίο ανακοινώνεται και σε site   του εξωτερικού. (Έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Αειφόρου Ανάπτυξης).

Επίσης να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες φορείς, τους υποστηρικτές της διοργάνωσης, όλους τους εθελοντές και χορηγούς οι οποίοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην υλοποίηση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Επίσης για το φετινό ECO FESTIVAL έχει συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης για την ανάδειξη καλύτερων περιβαλλοντικών δράσεων των συμμετεχόντων σχολείων και θα δοθούν πλούσια δώρα. Οι απονομές των βεβαιώσεων συμμετοχής και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουνίου στο θέατρο Αστέρια».

 

Οι φορείς που συμμετέχουν με τις δράσεις τους είναι οι εξής: -Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών -Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Πολιτικής Προστασίας – Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας -ΣΤΕΦ- ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας α) Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής, κατεύθυνση Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ β)  Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων -Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης- ΤΕΦΑΑ Σερρών -Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών & Φίλοι Δ.Κ.Β. Σερρών -Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης -Κ.Π.Ε. Ποροϊων -Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας -Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)  Σερρών (Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών) και Περιφέρειας -Εγκεκριμένα Εναλλακτικά Συστήματα Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΕΑΑ ΑΕ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ) -ΜΚΟ και Σύλλογοι (όπως Μουσείο Ελιάς, Γ.Σ. Σέρρες ’93, Ορειβατική Λέσχη Σερρών, ΑΠΣ Μαχητές – Bike Riders, Αστροπύλη, club for UNESCO, Praxis, Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών, Ιππικός Όμιλος Σερρών, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων  κ.ά.) -Όμιλος Ορφέας Σερρών -ΙΕΚ Σερρών -Κινητό πλανητάριο Θεσσαλονίκης -T-BALL GAMES- Ελληνικά Επιτραπέζια Παιχνίδια -Τοπικές επιχειρήσεις και εθελοντές

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.

social network social network social network