Serres-politismos.gr

Ημερολόγιο Πόλεως - Σέρρες

 Μουσική - Θέατρο - Κινηματογράφος - Εκθέσεις - Μηχανοκίνητος Αθλητισμός - κ.α. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ IOYNIO

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ IOYNIO»

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2016 διοργανώνει δράσεις

που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Για το μήνα Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

 

Τετάρτη, 1 Ιουνίου, ώρα 10:00-12:00. «Τα αγάλματα πήραν τους δρόμους: μαθαίνω την ιστορία της πόλης μου μέσα από τα μνημεία και τους δρόμους της». Με τη φιλόλογο Αναστασία Φακετοπούλου και τις εκπαιδευτικούς Σοφία Πάρτσιου και Αθανασία Νικολούδη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: ψηφιακή ξενάγηση

με χρήση τεχνολογίας, δραματοποίηση και παιχνίδι. Για Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες

επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Παρασκευή, 3 Ιουνίου, ώρα 10:00- 12:00. «Η φιλοσοφία για παιδιά μέσα από τους μύθους του Αισώπου… και όχι μόνο». Με τη νηπιαγωγό Πηνελόπη Καλαμπαλίκα. Βάζουμε τα παιδιά σε μια διαδικασία δημιουργικής

σκέψης, αναζήτησης της αλήθειας, κριτικής, στοχασμού και επιχειρηματολογίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού, δραματοποίηση, κατασκευές και παιχνίδι. Για νηπιαγωγεία. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο, 4 Ιουνίου, ώρα 11:00.

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Βασιλικής Νευροκοπλή «Ο αχτιδοϋφαντής». Η Δημόσια Βιβλιοθήκη, το βιβλιοπωλείο Μαρνέρη και ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή «Ο αχτιδοϋφαντής». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Δευτέρα 6 Ιουνίου, Τρίτη 7 Ιουνίου και Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα 11:00.

«Γιορτάζουμε το περιβάλλον διασκεδάζοντας…φυσικά!».

Η βιβλιοθήκη συμμετέχει στο ecofestival και καλεί τους μικρούς της φίλους Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού, να συμμετάσχουν στη δράση «Γιορτάζουμε το περιβάλλον διασκεδάζοντας…φυσικά!». Μαζί με την εκπαιδευτικό Νατάσα Φακετοπούλου και τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις απαντήσεις

σε ερωτήματα που θα τα βοηθήσουν να γνωρίσουν το περιβάλλον, να το νιώσουν κομμάτι του εαυτού τους και να το φροντίσουν. Ποιος μίλησε για διαγωνισμό ερωτήσεων;;; Στο ecofestival θα διασκεδάσουμε και θα εκτονωθούμε μέσα από το παιχνίδι…φυσικά! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολικές τάξεις και θα διεξαχθεί στο χώρο του eofestival στο στρατόπεδο Παπαλουκά. Για προεγγραφές τα σχολεία θα τηλεφωνούν στο 2321098557.

 

Δευτέρα, 6 Ιουνίου, ώρα 18:00-20:00.

Αποχαιρετούμε τη σχολική χρονιά αλά Γαλλικά.

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας καλεί τα παιδιά από 7 έως 13 ετών να ψυχαγωγηθούν, να παίξουν με εικόνα και λέξεις, να δημιουργήσουν, με όχημα τη γαλλική γλώσσα. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα, 6 Ιουνίου, ώρα 19:00.

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Κατερίνας Λαλιώτη «Τι να κάνουμε, τι-τι το νερό για να σωθεί;».

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Λαλιώτη «Τι να κάνουμε, τι-τι το νερό για να σωθεί;». Για το βιβλίο θα μιλήσει η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Γκουτρουμανίδου Παγώνα. Θα ακολουθήσουν δρώμενα με τα παιδιά από τον

παιδαγωγό και θεατρικό εμψυχωτή Γιάννη Θεοδώρου και μια θεατρική παράσταση-απόδοση του βιβλίου από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών και του Δημοτικού Σχολείου Βαλτοτοπίου. Την εκδήλωση υποστηρίζει και ο Σύλλογος Δασκάλων «Εμμανουήλ Παπάς». Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη, 7 Ιουνίου, ώρα 10:00-12:00.

«Μια μέρα στο μουσείο». Με την εκπαιδευτικό Αναστασία Κουφογάζου. Γινόμαστε μικροί αρχαιολόγοι και γνωρίζουμε τον κόσμο των μουσείων και τα μυστικά της ανασκαφής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: δημιουργικές δράσεις, δραματοποίηση, παιχνίδι και παρατήρηση. Για Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις δημοτικού.

Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη, 8 Ιουνίου, ώρα 10:00-12:00.

«Τα αγάλματα πήραν τους δρόμους: μαθαίνω την ιστορία της πόλης μου μέσα από τα μνημεία και τους δρόμους της». Με τη φιλόλογο Αναστασία Φακετοπούλου και τις εκπαιδευτικούς Σοφία Πάρτσιου και Αθανασία Νικολούδη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: ψηφιακή ξενάγηση με χρήση τεχνολογίας, δραματοποίηση και παιχνίδι. Για Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή.

Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη, 8 Ιουνίου, ώρα 20:30-21:30.

Θεατρική Παράσταση «Ματίας ο Α’».

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών και το 17ο δημοτικό σχολείο Σερρών σας καλούν να παρευρεθείτε στη θεατρική παράσταση του Κούρτσακ «Ματίας ο Α’» σε μετάφραση Άλκης Ζέη και διασκευή του Α΄μέρους από τους μαθητές του Στ1 του 17ου δημοτικού σχολείου. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο, 11 Ιουνίου, ώρα 9:00- 14:00.

Διαγωνισμός αγγλικής ορθογραφίας.

Ο Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών – Palso Ν. Σερρών διοργανώνει το διαγωνισμό αγγλικής ορθογραφίας για μαθητές δημοτικού. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

 

Σάββατο, 11 Ιουνίου, ώρα 12:00- 13:00.

«Η συμβολή των παραμυθιών στην ψυχική ανάπτυξη των παιδιών».

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Ν. Σερρών, ολοκληρώνουμε τη δράση «Τα Γερμανικά σαν παραμύθι». Μαζί με την ψυχίατρο Χριστίνα Βαϊζίδου, θα αναλύσουμε σε γονείς και εκπαιδευτικούς τη συμβολή των παραμυθιών στην ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, ενώ θα ακολουθήσει και η παρουσίαση του βιβλίου της «Στο φως του φεγγαριού».

Είσοδος Ελεύθερη. Στον 3ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα, 13 Ιουνίου, ώρα 20:00.

Προβολή μπαλέτου: «Η κακοφυλαγμένη κόρη».

Ένα από τα πιο παλιά μπαλέτα στην ιστορία του χορού. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη, 28 Ιουνίου, ώρα 20:00.

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Ρώσση- Ζαΐρη: «Δυο φιλιά για την Αμέλια».

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών, το βιβλιοπωλείο Μαρνέρη και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Ρένας Ρώσση- Ζαΐρη «Δυο φιλιά για την Αμέλια».

Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

 

 ιουνιος

 

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2016 ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥNΙΟ»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για

παιδιά που φέτος οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο «Γίνε ο εξερευνητής του κόσμου». Στην

καλοκαιρινή εκστρατεία συμμετέχουν 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αν θες κι εσύ να γίνεις εξερευνητής του κόσμου, δήλωσε συμμετοχή στο ταξίδι μας!

 

Για το μήνα Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3 – 16 ετών και σε ενήλικες.

 

Πέμπτη, 16 Ιουνίου, ώρα 11:00-13:00.

«Γιορτή έναρξης της καλοκαιρινής καμπάνιας».

Το ταξίδι της εξερεύνησης ξεκινά με αναζήτηση των στοιχείων που θα μας οδηγήσουν στον κρυμμένο θησαυρό.

Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας και των αναζητήσεων, σε περιμένουμε στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. Για ηλικίες 9+. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, ώρα 11:00-13:00.

«Φτιάχνουμε το μπλουζάκι του εξερευνητή».

Φέτος, γινόμαστε εξερευνητές του κόσμου. Η περιπέτεια θα ξεκινήσει έχοντας μαζί μας όλα τα κατάλληλα εργαλεία και βέβαια, ένα μπλουζάκι εξερευνητή που να μας βοηθά να τα έχουμε πάντα μαζί μας. Για ηλικίες 8+ ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. *Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα κοντομάνικο μπλουζάκι, χωρίς στάμπα και σε χρώμα της αρεσκείας σας.

 

Τρίτη, 21 Ιουνίου, ώρα 12:00-13:00.

«3 καλοκαιρινά αντικείμενα».

Με τις νηπιοβρεφοκόμους Παρασκευή Τσομπάνη και Ευδοκία Κασάπη. Καλλιεργούμε την παρατηρητικότητά μας! Για ηλικίες 2,5-4 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, ώρα 11:00-13:00.

«Ένα φτερό».

Με την καθηγήτρια Αναστασία Φακετοπούλου. Ένα φτερό ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας αφηγείται. Για ηλικίες 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, ώρα 11:00-13:00.

«Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής».

Με τη θεατρολόγο Μαρία Μεντίζη. «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη»…η συνέχεια στο θεατρικό εργαστήρι. Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, ώρα 11:00-13:00.

«Ένα εισιτήριο».

Με τη Θεατρολόγο Μαρία Μεντίζη. Ένα εισιτήριο που μπορεί να σε οδηγήσει; Θα σε ταξιδέψει στον κόσμο του θεάτρου. Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο, 25 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.

«Ένα λάστιχο».

Με την εκπαιδευτικό Αναστασία Κουφογάζου. Ένα λάστιχο…τόσο απλά ή και άλλα πολλά; Για ηλικίες 8 – 10 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, ώρα 12:00-13:00.

«Η εικόνα ενός ελέφαντα».

Με τη νηπιοβρεφοκόμο Στέλλα Φωτιάδου. Ένας ελέφαντας σε πολλές και διάφορες μορφές. Για ηλικίες 2,5-4 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, ώρα 17:30-20:00.

«Η εικόνα ενός ελέφαντα».

Με την εκπαιδευτικό, συγγραφέα και εμψυχώτρια δημιουργικής γραφής Αντωνία Θεοχαρίδου. Ανακαλύπτουμε τον κόσμο της δημιουργικής γραφής. Για ηλικίες 18+ ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη, 28 Ιουνίου, ώρα 11:00-13:00.

«Κάτι μέσα από το οποίο βλέπεις».

Με τον υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών κ. Σωτήρη Μανδηλιώτη. Πειραματιζόμαστε με κάτι μέσα από το οποίο βλέπεις πολύ πολύ μακριά! Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

Πέμπτη, 30 Ιουνίου ώρα 11:00-12:30.

«Ένα κομμάτι σύρμα».

Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Αν ένα κομμάτι σύρμα μετατρεπόταν σε έργο τέχνης; Είναι δυνατόν;

Ελάτε να το διαπιστώσετε! Για ηλικίες 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 

*Ισχύει μόνο για την καλοκαιρινή εκστρατεία: Κάθε μήνα θα μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε πέντε δράσεις.

(Δράση με πάνω από μία συναντήσεις λαμβάνεται ως μια δράση).__

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.

social network social network social network