Serres-politismos.gr

Ημερολόγιο Πόλεως - Σέρρες

 Μουσική - Θέατρο - Κινηματογράφος - Εκθέσεις - Μηχανοκίνητος Αθλητισμός - κ.α. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ»

november

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2016-2017 διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά.

Για το μήνα Νοέμβριο έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 – 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Παπίκα. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, ώρα 19:30. «Πολιτιστικές συνομιλίες Ελλάδας-Ρωσίας» με τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. Την εισήγηση θα κάνει η φιλόλογος κ. Χριστίνα Παπαδημητρίου, Φιλόλογος, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, ώρα 11:00-13:00. «Ο μαγικός κόσμος του γαλλικού κόμικ: Ο Λούκυ Λουκ μιλάει Γαλλικά;». Με το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας-Σέρρες-Fosses. Γνωριμία με τους ήρωες των γαλλικών κόμικς μέσα από δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ζωγραφική, παντομίμα. Για ηλικίες 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, ώρα 11:30 – 12:30. «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Κάθε Σάββατο συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή  Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 – 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, ώρα 17:30 – 19:00. «Εργαστήρι Ορθοφωνίας για παιδιά!» Με τη φιλόλογο Αγγελοπούλου Βαΐα. Θα εκπαιδευτούμε στη σωστή εκφορά του προφορικού λόγου, στην σωστή προφορά των λέξεων και στον κατάλληλο τονισμό και “χρωματισμό” των φράσεων . Για ηλικίες 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, ώρα 20:00. «Ψηφίδες Ψυχολογίας: Ο Δεκάλογος του Κριστόφ Κισλόφσκι». Με τον Ψυχίατρο Μιχάλη Σωτηρίου. Προβολή της 7ης ταινίας από το Δεκάλογο του Κριστόφ Κισλόφσκι «Ου κλέψεις». Διάρκειας 55 λεπτών. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διάλογος με την εισηγήτρια Θεολόγο-Παιδαγωγό Χάρις Δημητρακούδη. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 – 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Παπίκα. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης. Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, ώρα 20:00. Διάλεξη ”Ιχνηλατώντας τα μυστικά του σύμπαντος”. CERN: Το “πείραμα” του αιώνα» με την καθηγήτρια Φυσικής του ΑΠΘ Χαρά Πετρίδου. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ιχνηλατώντας τα μυστικά του σύμπαντος». Με εισηγήτρια την καθηγήτρια φυσικής του ΑΠΘ Χαρά Πετρίδου και συντονίστρια τη δημοσιογράφο Αριάδνη Παπαφωτίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ματιές στην επιστήμη». Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, ώρα 11:30-13:00. «Δέστε τις ζώνες σας. Απογειωνόμαστε … προορισμός: Γερμάνια!!!». Με το Σύλλογο Φιλολόγων Γερμανικής Γλώσσας Ν. Σερρών. Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν τη Γερμανική γλώσσα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδι. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, ώρα 11:30 – 12:30. «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Κάθε Σάββατο συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 – 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, ώρα 19:30. Παρουσίαση του βιβλίου «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά: Γονιός από το Α ως το Ω» του Ψυχίατρου Ιάκωβου Θ. Μαρτίδη. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, ώρα 10:00-12:00. «Τα αγάλματα πήραν τους δρόμους: μαθαίνω την ιστορία της πόλης μου μέσα από τα μνημεία και τους δρόμους της». Με τους φιλολόγους Σοφία-Βενετία Πάρτσιου, Μαριλένα Κυρτάσογλου και Δημήτρη Χαριστό. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: ψηφιακή ξενάγηση με χρήση τεχνολογίας, δραματοποίηση και παιχνίδι. Για Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 – 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Παπίκα. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης. Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, ώρα 10:00-12:00 «Γινόμαστε μικροί βιβλιοθηκονόμοι». Με τις εκπαιδευτικούς Κατερίνα Γραβάνη, Ανθή Γεωργάκη, Άννυ Μαργαρίτη και Ροδούλα Ιωακειμίδου. Εξοικειωνόμαστε με τη Βιβλιοθήκη, μαθαίνουμε τα μυστικά του βιβλίου και της ανάγνωσης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: δημιουργικές δράσεις, δραματοποίηση, παιχνίδι και παρατήρηση. Για Β΄ και Γ΄ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου ώρα 11:00. Προβολή ντοκιμαντέρ «Από τον Μακεδονικό Αγώνα στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης». Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Σταμάτης Τσαρουχάς. Σενάριο-Αφήγηση: Σοφία Σωτηρίου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δ.Κ.Β.Σ.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 11:30 – 12:30. «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Κάθε Σάββατο συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 – 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 12:30-13:15. «Story Time : διαβάζοντας παραμύθια στα αγγλικά». Με την καθηγήτρια Αγγλικών Μαριάνθη Χασάπη.Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 8-10 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, ώρα 18:30-20:00. «Λέσχη ανάγνωσης δασκάλων». Με συντονίστριες τις εκπαιδευτικούς Ευδοκία Χρηστομάτη και Ζίνα Μπουγιάλα. Θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση. Η λέσχη ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, ώρα 20:00. Προβολή της ταινίας: “Το φως που σβήνει”. Μια κοινωνική ταινία, βαθιά ανθρώπινη και λυρική με πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη σε ένα ρόλο που κλέβει την παράσταση. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, ώρα 10:00-12:00 «Τα αγάλματα πήραν τους δρόμους: μαθαίνω την ιστορία της πόλης μου μέσα από τα μνημεία και τους δρόμους της». Με τους φιλολόγους Σοφία-Βενετία Πάρτσιου, Μαριλένα Κυρτάσογλου και Δημήτρη Χαριστό. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: ψηφιακή ξενάγηση με χρήση τεχνολογίας, δραματοποίηση και παιχνίδι. Για Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, ώρα 10:00-12:00 «Γινόμαστε μικροί βιβλιοθηκονόμοι». Με τις εκπαιδευτικούς Κατερίνα Γραβάνη, Ανθή Γεωργάκη, Άννυ Μαργαρίτη και Ροδούλα Ιωακειμίδου. Εξοικειωνόμαστε με τη Βιβλιοθήκη, μαθαίνουμε τα μυστικά του βιβλίου και της ανάγνωσης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: δημιουργικές δράσεις, δραματοποίηση, παιχνίδι και παρατήρηση. Για Β΄ και Γ΄ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 – 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Παπίκα. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.

social network social network social network