Serres-politismos.gr

Ημερολόγιο Πόλεως - Σέρρες

 Μουσική - Θέατρο - Κινηματογράφος - Εκθέσεις - Μηχανοκίνητος Αθλητισμός - κ.α. 


Συναυλια με την Συμφωνικη Ορχηστρα του Δημου Θεσσαλονικης

Συναυλία με την

Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σολίστ:  Μελίνα Τσινάβου,  πιάνο

Συμφωνική Ορχήστρα του Δ.Θεσσαλονίκης

Για άλλη μια φορά το κοινό της πόλης μας έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και θα δοθεί Σάββατο 2 Απριλίου 2016 ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ

Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα έργα:

Wolfgang Amadeus Mozart

Εισαγωγή από την όπερα “Η μεγαλοψυχία του Τίτου”

Wolfgang Amadeus Mozart

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Νο 23 – KV 488

Ludwig van Beethoven

Συμφωνία αρ. 2

 

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης

Σολίστ στο πιάνο θα είναι η Μελίνα Τσινάβου

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει κάνει στο παρελθόν αξιόλογες εμφανίσεις στην Πόλη μας, ερμηνεύοντας έργα μεγάλων συνθετών.

Επιπλέον είναι η μόνη Ορχήστρα  που με τον αρχιμουσικό της Χάρη Ηλιάδη δίνει τη δυνατότητα σε δικούς μας νέους σολίστες να συνεργαστούν με ένα μεγάλο μουσικό σχήμα και να δείξουν τις δυνατότητές τους και το ταλέντο τους.

Έτσι μετά το Νίκο Σταυλά, τον Κωνσταντίνο Κουζώφ, τον Αλέξανδρο Σαρακενίδη,  τον Στέφανου Σεκέρογλου, τον Θανάση Σουργκούνη και τον Νίκο Έξαρχο ήρθε η σειρά μιας άλλης δικής μας αξιόλογης μουσικού, της Μελίνας Τσινάβου, να ερμηνεύσει ένα κορυφαίο συμφωνικό έργο.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Προσκλήσεις για τη συναυλία (με αριθμημένες θέσεις) διατίθενται από το Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών καθημερινά στις ώρες 6:00 – 9:00 μ.μ.

Γενική είσοδος 10 €

Πληροφορίες στα τηλ. 2321057444  &  6976607433

 

Μελίνα Τσινάβου

τσιναβουΗ Μελίνα Τσινάβου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1992. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στην ηλικία των 7 ετών στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών (τάξη Α. Γαληνού) και στα 16  έγινε δεκτή στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Π. Δημητριάδη). Σήμερα φοιτά στην τάξη διπλώματος  με καθηγητή τον  κ. Γιώργο Κυράτσο, συμμετέχοντας παράλληλα σε σεμινάρια και καλοκαιρινές ακαδημίες στην Ελλάδα και στην Γερμανία.

Έχει μελετήσει με τους A.Perl, C.Vickers, P.Chen, Α.Weiss, Μ. Hauber, Δ. Τουφεξή, Γ. Χατζηνίκο, Α. Παπαστεφάνου, Β. Βαρβαρέσο  κ.ά., ενώ από το 2013 μελετά συστηματικά με την κ. Δόμνα Ευνουχίδου.

Έχει αποσπάσει  το Α Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, το Ά Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του ΔΩΛ και το Β’ βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα». Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων, την Ορχήστρα Εφήβων του ΚΩΘ ενώ τον Οκτώβρη του 2014 συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο έργο «Αζωθ» του Αντώνη Ανισέγκου σε πρώτη εκτέλεση για τα 100 χρόνια του ΚΩΘ.

Ακόμη, είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

 

Χάρης  Ηλιάδης

ηλιαδης χΓεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης πιάνο, αρμονία και Αντίστιξη (τάξη Χρήστου Σαμαρά), καθώς επίσης τρομπέτα και βιολοντσέλο. Από το Ν.Ω.Θ. αποφοίτησε με τα πτυχία Αρμονίας το 1991, Πιάνου το 1992 (με βαθμό άριστα παμψηφεί) και Αντίστιξης το 1993. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης “Mozarteum” στο Salzburg της Αυστρίας, στην τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του M. Gielen και του D. Russel Davis, από όπου αποφοίτησε με το Δίπλωμα Μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο “Magister Artium” το 1997.

Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της φιλαρμονικής ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας όπου τιμήθηκε μετά από ψηφοφορία των μελών της ορχήστρας με το «βραβείο προωθήσεως νέων μαέστρων» της φιλαρμονικής του Debrecen, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία με τη φιλαρμονική αυτή. Το Μάρτιο του 1996 συμμετείχε στο αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη φεστιβάλ “Μέρες έκφρασης και δημιουργίας”, ως φιλοξενούμενος μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας νέων “Δημήτρης Μητρόπουλος”, και από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης “Δημήτρια”, του οποίου την εναρκτήρια συναυλία έχει διηύθυνε το 2006, το 2007 και το 2010. Ως φιλοξενούμενος μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Δήμου Θεσσαλονίκης και Αθηναίων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πάζαρτζικ και του Βήντην (Βουλγαρία), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης και του Bacau και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι Cheryll Studer, Paul Badura – Skoda, Δημήτρης Σγούρος ,Κώστας Κoτσιώλης κ.α.

Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και από το Σεπτέμβριο του 2005 έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική διεύθυνση. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας, έχει οργανώσει εμφανίσεις της ορχήστρας σε άλλες πόλεις (Ξάνθη, Σέρρες, Βέροια, Βεργίνα, Φλώρινα, Καστοριά, Βόλο).

Το Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J.Strauss «Νυχτερίδα» στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή).

Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna “ στη Βουδαπέστη όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2009.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.

social network social network social network