Serres-politismos.gr

Ημερολόγιο Πόλεως - Σέρρες

 Μουσική - Θέατρο - Κινηματογράφος - Εκθέσεις - Μηχανοκίνητος Αθλητισμός - κ.α. 


Αδεσποτοι οταν βρεχει

Θεατρικός Μονόλογος

Θεατρική ομάδα  ο κύριος  Mc leaf & Α.Ε.  ΧΡΥΣΟΥ

23-24/03/2017  στις  21:00

Αμφιθέατρο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών

 

 Αδέσποτοι όταν βρέχει

Αδέσποτοι όταν βρέχει

Το κείμενο των Αδέσποτων γράφτηκε και στολίστηκε ως μία ωδή στη μοναξιά και την απόγνωση. Μοιάζει με έναν φανταστικό διάλογο που ίσως και να είναι. Όμως, περισσότερο, είναι ένας αέναος μονόλογος που μόνο κάποια ακατάλληλα παιχνίδια του μυαλού μπορούν να παίξουν. Δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι ένας τέλειος κύκλος. Ένας κύκλος που από τον ασφυκτικό κλοιό του δεν μπορείς να ξεφύγεις. Το μέλλον, αν υπάρχει, είναι αβέβαιο. Όπως και το παρόν. Όπως, ίσως, και το παρελθόν. Βρίσκεσαι μέσα σε ένα πεδίο μάχης, ναι, είναι μία μάχη όλο αυτό. Μία μάχη με το εσώτερο αδιέξοδο. Και, συνήθως, αυτού του είδους οι μάχες είναι ή κρίνονται άνισες. Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει κάποια στιγμή το μαθαίνουμε. Θα μου πεις, έχει σημασία; Φυσικά και έχει! Για σένα μιλάμε.

Νίκος Μπελάνε

 

Σκέψεις για την παράσταση

 

Η σκηνική «γεωγραφία» της παράστασης εξελίσσεται γύρω από ένα σταθερό άξονα στο κέντρο της σκηνής, το πρωταγωνιστικό πρόσωπο-σύμβολο. Γύρω από αυτό και πάντα σε σχέση με αυτό, σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά, παρακολουθούμε μία διαδοχή εικόνων με έντονο εικαστικό χαρακτήρα, που όλες μαζί  ρέουν σαν παλιρροϊκό κύμα, σε διαρκή διάλογο με τον μουσικό σε δεύτερο επίπεδο.

 Ηλίας Λόης

 

Οι συντελεστές της παράστασης

 

Κείμενο                   Νίκος Μπελάνε

Σκηνοθεσία               Ηλίας Λόης

Art Director             Ηλίας Λόης

Φωτισμούς               Μιχάλης Κουβόπουλος

Μουσική                  Αποστόλης Άγγος

Μακιγιάζ                  Φανή Παπαδοούλου

Επιμέλεια κίνησης    Ελένη Γουρίδου

Ηθοποιός                 Λάμπρος Τόκας

 

 

Σύντομα βιογραφικά

Νίκος Μπελάνε Ο Νίκος Μπελάνε γεννήθηκε στις Σέρρες το 1974. Έχει γράψει και έχουν εκδοθεί δύο λογοτεχνικά βιβλία,

”Το Χαμόγελο της Πολαρόιντ” (εκδ. Απόπειρα) και ”Λευκός Χρόνος” (Εκδόσεις Οκτώ) το 2012 και 2014 αντίστοιχα.

Επί σειρά ετών αρθρογραφεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

 

Ηλίας Λόης

Ο Ηλίας Λόης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ενώ διάνυε μία δεκαετή πορεία ως πρωταθλητής στην αναρρίχηση βράχου, ξεκίνησε τη διαδρομή του στη Σκηνογραφία και λίγο αργότερα στην Ενδυματολογία.

Μαθήτευσε δίπλα στον ζωγράφο και γλύπτη Γεώργιο Αποστολάκη.  Στη συνέχεια, παρακολούθησε μία σειρά σεμιναρίων (γλυπτική σε ξύλο, 3ds MAX Animation, Interactive Media of Children)   μαθήματα ελεύθερου σχεδίου στο φροντιστήριο του Γρηγόρη Κολιζέρα, Φοίτησε με επιτυχία στο πρόγραμμα  e-learning του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων   ‘’Σκηνοθεσία στο Θέατρο’’ αποφοιτώντας με τον βαθμό  9.΄<εννέα >.

Tαινίες μεγάλου μήκους:  σκηνικά ‘’Μέσα στο Δάσος’’ του Α. Φραντζή,  σκηνικά/κοστούμια  ‘’Τρεις Στιγμές’’ του Π. Σεβαστίκογλου σε συνεργασία με τον Α. Δαγκλίδη,  ενώ ανέλαβε τη ζωγραφική σκηνικών για την ταινία του Τ. Λυκουρέση ‘’Σκλάβοι στα Δεσμά τους’’ – βραβείο Σκηνογραφίας 2008,

Ταινίες μικρού μήκους: σκηνικά/κοστούμια  ‘’Δεν είναι για την αγριόπαπια’’ της Τατιάνας Νικολαϊδου,  ‘’Dirty Game’’ της Σμαρώς Ανγγελακοπούλου, ‘’Επείγον’’ του Γιώργου Σαμαρόπουλου

Θεατρικές παραγωγές: σκηνικά/κοστούμια:  ‘’Πινόκιο’’ παιδική σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σκην Παναγώτη Μέντη,  ‘’Το Μα.θύμα’’ του Ευγένιου Ιονέσκο σκην. Δανάη Ρούσου ‘’Ο Εχθρός μου’’ της Σόνιας Ζαχαράτου σκην. Δημήτρης Καντιώτης, ‘’Βarcelona’’ σκηνικά/κοστούμια & visual scenography φωτισμούς σκην. Δ. ΔεγαΪτης,  ‘’Kill the Mall’’ σκηνικά/κοστούμια  σκην. Ζ. Χαϊτίδης, ‘’O Artaud θυμάται τον Hitler και το Café Roman’’  του Tom Peuckert σκηνικά/κοστούμια & visual scenography σε  μετάφραση Συμεών Σταμπουλού  και σκην. Δημήτρη Καντιώτη, ”Και το δικό μου τέλος, ας συνοδεύει μουσική”  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος & Υπουργείο Πολιτισμού σκηνικά/κοστούμια, δραματουργία-σκηνοθεσία. PhD Τζένη Αρσένη,  ΄΄Ο Καλός Μαθητής΄΄ του Stephen King, σκηνικά/κοστούμια σκην. Ζ. Χαϊτίδης, ΄΄Το Κουρδιστό Πορτοκάλι΄΄ σκηνικά/κοστούμια από τη mikriskini), Έχει σκηνογραφήσει για την Εθνική Λυρική Σκηνή, σκηνικά-κοστούμια, ΄΄Ποιός έκανε Πιπί στο Μισισιπή΄΄ παιδική όπερα του Γ.Δούση, σκηνικά/κοστούμια, ΄΄Μυστικό Βασίλειο΄΄ του Ernest Krenek σκηνικά/κοστούμια & visual scenography  σκην, PhD Τζένη Αρσένη  & ‘’Τuring Opera’’ του W.Αντωνίου κοστούμια, σκην. Eamonn Farrell (Πειραματική Λυρική Σκηνή), και την όπερα  ‘’Nabucco’’ σκην. J.Pevzner  και το μπαλέτο ‘’Carmen’’ και ‘’Ματωμένος Γάμος’’ χορογρ. Χ.Μανταφούνη,  ΄΄Διδώ κ Αινείας΄΄ όπερα στο Ιόνιο Μουσικό Πανεπιστήμιο σκηνικά/κοστούμια  Μουσική Διέυθ. Stanley Ritchie  σκην. Ph.D Τζένη Αρσένη.

Tηλεοπτικές σειρές :‘’Αν θυμηθείς το όνειρό μου’’, σκην. Β. Ντούρου, σενάριο Κάκιας Ιγερινού, MEGA Channel,

Διαφημιστικές παραγωγές: ART DIRECTOR ΣΕ 47 SPOTS

μεταξύ άλλων  ELITE Παπαδοπούλου, ΟΤΕ, Cosmote: Sony, Panasonic, Unilever, Cosmote, Tim(Wind), Panafon(Vodafon), , Nουνού, Φάγε, Absolute Vodka, VW Bora,  ηλεκτρικές συσκευές Bosch, προϊόντα της Οmega Farm, αναψυκτικά LUX, Pantene prov,  Αττικές εκδόσεις, Imako,Votre Beaute κ.α.)

Μεγάλα Events (Prix de Votre Beaute, Hilton-Αθηναΐς κ.α.. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανέλαβε τα σκηνικά και τα κοστούμια για τα ΄΄Ermis Awards 2007΄΄, μία εκδήλωση που απέσπασε το Βραβείο Ermis Silver 2008.

 Στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2009 σκηνογράφησε την κινηματογραφική εγκατάσταση της ταινίας ΄΄Μέσα στο Δάσος΄΄ του Άγγελου Φραντζή.

Εισηγητής σκηνογραφίας κ σκηνοθεσίας στο Θεατρικό Studio Εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών 2016,  Εισηγητής σκηνογραφίας κ σκηνοθεσίας στο Θεατρικό Studio Εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών 2017.  SCENOGRAPHER WORKSHOP στην 10η πανεπιστημιάδα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών,  SCENOGRAPHER WORKSHOP  με συνεργάτη σκηνοθέτη την Ph.D Τζένη Αρσένη στον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων.                                                                                                                                                                                                                                                              

Συντελεστής στην διοργάνωση  του Α Σέριφος Φεστιβάλ 2012.

Ζει και εργάζεται στις Σέρρες , Αθήνα ,Θεσσαλονίκη.

 

Τόκας  Λάμπρος

Γεννήθηκε το 1979. Κατάγεται από τα Ιωάννινα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αρχίζει η ενασχόλησή του με το θέατρο. Το 1996 βραβεύεται από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, για την συμμετοχή του στην μουσικοθεατρική παράσταση “Ο Πέτρος και ο λύκος”, στα πλαίσια πανελλήνιου θεατρικού διαγωνισμού. Συμμετείχε σε πειραματικές ομάδες της Ηπείρου έως το 1999. Την χρονιά αυτή έρχεται ως φοιτητής στις Σέρρες, όπου και συμμετέχει στην θεατρική ομάδα του ΤΕΙ, στις παραστάσεις “Ο μπαμπάς ο πόλεμος” του Ι. Καμπανέλλη(2004) και “Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή” των Ρήγα – Αποστόλου(2007). Συμμετέχει στην θεατρική ομάδα του ομίλου “Ορφέα” στις παραστάσεις “Ελίζα” της Ξένιας Καλογεροπούλου(2006) και “Το καινούριο σπίτι” του Κάρλο Γκολντόνι(2007), σε σκηνοθεσία Μαρίας Μεντίζη. Συμμετέχει στην μουσικοθεατρική παράσταση του Λευτέρη Αερόπουλου “Έτσι κι αλλιώς χωράμε όλοι”(2008). Συμμετέχει στην παράσταση “Ελλάδα, μάνα, γης” του Π. Σταματόπουλου, στα πλαίσια της τελετής έναρξης της μαθητιάδας στην Πρώτη Σερρών το 2009, όπου πρωταγωνιστεί και εκτελεί και χρέη βοηθού σκηνοθέτη.

Ως μέλος της θεατρικής ομάδας “Θυμέλη” συμμετέχει στις παραστάσεις

“Αντιγόνη” του Σοφοκλή (2007)

“Ολοκαύτωμα Κερδυλλίων” (Θεατρικό δρώμενο)(2008)

“Ιστορία σκύλου”(Ιστορία ζωολογικού κήπου) του Έντουαρντ Άλμπυ(2009)

“Άσε άλλη φορά”(Ωχ τα νεφρά μου) του Μπάμπη Τσικληρόπουλου (2013),

με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Π. Σταματόπουλου.

Διατηρεί επιχείρηση στις Σέρρες από το 2006 έως σήμερα και είναι πατέρας δυο κοριτσιών.

 

Ο Απόστολος Άγγος

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1981. Είναι συνθέτης και στιχουργός των Small Hours Society με τους οποίους μετράει δύο δισκογραφικές κυκλοφορίες: Rest your wings/ The skies await (2006) και Hunting season (2016). Ζει και εργάζεται στις Σέρρες

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.

social network social network social network